Ett regnigt SM på Stockholm Stadion.

Ett regnigt SM på Stockholm Stadion.

I helgen gick svenska mästerskapen i friidrott av stapeln. En helg som innefattade otroligt blandat väder, ena stunden kanonfint och den andra stunden regn och rusk.

Det var många bra resultat som gjordes denna helg trotts ganska dåliga förhållanden. Jag var och kollade både fredag och givetvis lördag när min syster Emilia Amb skulle köra damspjut.

En mycket bra insats av henne, hon kastade 47,66 och knep en fjärde plats. Emilias näst bästa tävling någonsin, Grymt bra jobbat gumman. Aldrig kul att komma fyra men det var hennes första seniormästerskap, så mer en godkänt.

För min egen del så hade manligt spjut sin tävling på söndagen och vädret var verkligen inte med oss. Det var skyfall innan och en bit in i tävlingen men sen så avtog det och bara duggade lite. kroppen kändes bra och jag var otroligt laddad för tävling.

Började med ett riktigt svagt inlednings kast på 73m och var inte alls nöjd. Sedan började jag komma igång, kastade mig verkligen in i tävlingen och ökade för varje omgång. Från 73 till 75 från 75 till 78.49. I detta skede låg jag bara en halvmeter efter Gabriell Wallin som hade gjort 78.70. så i den fjärde omgången så kastade jag 78,73 och gick om. Fick till sist på ett riktigt fint kast  på 80,73m och med det så tog jag hem segern detta år. Otroligt skönt att få göra det på stadion, för jag har inte kastat särskilt bra där tidigare. Detta var mitt andra SM guld i rad.

Vill tacka alla för denna fantastiska helg riktigt kul att få kasta SM på Stockholm stadion.

En tävling kvar. Finnkampen som går i Göteborg detta år. Nu sätter vi dit finnarna!!