Kim på väg till Lag-EM i Dublin

Kim på väg till Lag-EM i Dublin

Under midsommarhelgen avgörs Lag-EM i Dublin, Irland. Kim är med i den svenska truppen som idag flyger till Dublin. Tävlingen avgörs lör-sön och Kim tävlar på söndag, kl 15.42 lokal tid. Det är minst sagt blandad kvalité på deltagarna i spjut, med årsbästan som ligger mellan 63-87m, där Kim 84,33m är nästbäst i startfältet. Den som har bäst årsbästa är Vítězslav Veselý (CZE) med sina 86,94m. Det finns även två andra 80 meters kastare med i startfältet, Ari Mannio (FIN) 83,43m och Risto Mätas (EST) 80,90m.

Så det finns förutsättningar för väldigt bra kvalité i toppen, men det är under speciella förutsättningar. Reglerna i Lag-EM är nämligen så att alla kastare får 3 kast och de fyra bästa får sedan genomföra ett 4:e. Till friidrott.se säger Kim så här inför helgen:

– Jag vill alltid göra bra ifrån mig i det blåa stället och samla poäng för laget. Jag känner mig väldigt stabil den här säsongen. Målet är att ta Mannio. Jag gjorde det på Bislett för första gången, men han har lite plusstatistik på mig och det skulle vara skönt att ta in.
– Det gäller att prestera från början när vi har så få kast och det vet jag att jag kan, säger Kim om de udda reglerna med fyra omgångar där bara de fyra främsta får vara med på den sista.
Efter att ha tävlat i vitt skilda förhållanden räds inte heller Kim ett eventuellt ruskväder på Irland.
– Det får gärna bli spöregn för min del, för jag är van vid det.

Tyvärr verkar TV4 ha valt att endast visas tävlingarna i Dublin under lördagen och inte ha någon sändning under söndagen.