Kim besviken 5:a i Monaco

Kim besviken 5:a i Monaco

Bild från TV4 play

Kim kom till kvällens tävling nedtränad efter två veckors hårdträning. Allt för att komma i form till VM i Moskva. Faktum är att kvällens tävling från början inte fanns med i planeringen. Men när chansen dök upp att få vara med i ännu en Diamond League tävling, ändra Kim i samråd med sina tränare planeringen och åkte till Monaco för att kasta. Allt i vetskapen om att formen inte är på topp, men som ett test för att se hur det är att kasta bland världseliten, i nedtränat tillstånd.

Ändå gjorde Kim en klart godkänd tävlingen, när han efter inledande 77,48m ökade i varje omgång, med undantag för den femte, och kastade 80,71m i sitt sista kast. Det räckte till en femteplats i tävlingen. Segrade gjorde tjecken Veselý på 87,68m.

I intervjun i TV4 direkt efter tävlingen var det en märkbart besviken Kim som inte alls var nöjd med sin kastning. Detta alltså trots att han återigen kastade över 80m och visar en stabilitet som kan komma att räcka väldigt långt under VM.

Nu fortsätter Kim att träna, men gör redan på tisdag ett litet avbrott i träningen för att åka till Karlstad i tävla i Folksam GP. En tävlingen som även den sänds på TV4.

Här nedan följer intervjun och Kims längsta kast från TV4s sändning.

Amb:%20%22L%C3%A4gga%20sig%20i%20fosterst%C3%A4llning%20och%20gr%C3%A5ta%22