Kim tvåa i Karlstad

Skärmavbild 2014-05-19 kl. 13.07.05

Bild från SVT Sport

De yttre förutsättningarna i Karlstad lämnade under kvällen mycket att önska. Men lagom tills det att spjutkastningen skulle börja avtog regnet och den värsta blåsten försvann. Det som på förhand skulle vara ett startfält med 8 kastare, blev efter några återbud endast 5. Så det blev en tävlingen som avgjordes snabbt, med tätt mellan kasten. Kanske var det det som gjorde att de absoluta topp resultaten uteblev, även om det bjöds på två 80m kast i tävlingen. Båda signerade vinnaren från Estland, Risto Mätas som längst kastade 81,36m. Kim slutade två på 79,79m, alltså inget nytt 80m kast, men likväl sommarens tionde tävling över 79m. En stabilitet som bådar gott inför stundande VM i Moskva.

Kim själva kommenterar kvällens tävling på följande sätt:
Det var en helt underbar stämning och atmosfär inne på Tingvalla IP och väldigt härligt att vara i Karlstad. Kastningen var inte den bästa för min del, men det beror fortfarande på att jag tränat väldigt hårt de senaste veckorna.