Nytt personbästa i Zabreb!

Nytt personbästa i Zabreb!

Kim ställdes på tisdagskvällen mot ett riktigt tufft motstånd i Zagreb. Dels fanns den finska trion Pitkämäki, Ruuskanen och Mannio som Kim kommer att ställas mot i helgens Finnkamp på plats och dels meriterade kastare som Yego, Thorkildsen och Röhler. Kanske var det just det meriterade motståndet tillsammans med sin tredje SM titel i ryggen som Kim gjorde sitt livs bästa tävling. För Kim kastade nämligen 84,61m, nytt personbästa med 3dm och ett resultat som vid många tävlingar den här säsongen har räckt till seger. Så inte den här gången dock. Kim slutade nämligen på en fjärde plats, slagen av Pitkämäki 86,36m, Ruuskanen 85,64m och Yego 84,92m. Men slog Mannio och Thorkildsen.

Det är alltså upplagt för en riktig kamp i helgens Finnkamp. Pitkämäki och Ruuskanen är onekligen i god form. En tuff nöt för Kim att knäcka, men omöjligt är det inte. Rapporterna från Zagreb gör gällande att Kim att att kasta som var över 85m, men som tyvärr var övertramp. Så de långa kasten finns där.