Inför Diamond League finalen i Bryssel

Inför Diamond League finalen i Bryssel

Det har blivit dags för årets sista Diamond League tävling, finalen i Bryssel imorgon fredag. Det har varit en lång säsong i fredagens final blir inte mindre än den fjortonde DL deltävlingen. Finalen har verkligen samlat de absolut bästa kastarna, det är tio kastare som ska göra upp om den sista DL titeln för året och deras årsbästan ligger mellan 83,79m och 89,03m. Ser man till den sammanlagda poäng tävlingen Diamond Race, sett över hela säsongen, ligger Kim på en 4e plats inför finalen. Kim som genom sin seger i Lausannes DL tävling har 4 poäng. Leder gör överlägsne Vezelý med 14 poäng före Pitkämäki och Thorkildsen som har vardera 8 poäng.

Det är som sagt ett väldigt meriterat startfält i denna sista DL tävling för säsongen. Eller vad sägs om namn som Thorkildsen, Ruuskanen, Pitkämäki, Vezelý och Tarabin. De tre sistnämnda har alla årsbästan över 87m. Det är upplagt för en riktigt högkvalitativ tävling i Bryssel.

Kim som satte nytt personbästa i sin senaste tävlingen säger själv:
– Känslan är mycket bra, det blir en härlig vecka som avslutas med först DL finalen mot bästa tänkbara motstånd och sedan Finnkampen på hemmaplan i Stockholm. Jag hoppas på att få ut lite mer de här sista tävlingarna, 2m till skulle sitta riktigt fint! 

Spjuttävlingen börjar kl 20.30 och SVT sänder från kl 20. Första timmen i SVT2 och från kl 21 i SVT1.

Skärmavbild 2014-06-01 kl. 10.37.42