Säsongsdebut!

Säsongsdebut!

Om ganska exakt 3,5 timme är det dags för Kim att göra säsongsdebut. I och med starten i Shanghais Diamond League, blir det direkt in i hetluften för Kim som ställs mot inte mindre än 7 av de som placerade sig topp-8 på VM i Moskva 2013. Redaktionen tog ett kort snack med Kim innan han tog flyget till Kina.

Så Kim, säsongen närmar sig med stormsteg, det måste kännas extra skönt för dig som inte har någon inomhussäsong. Hur mycket längtar du efter att tävla igen?

– Det har varit än lång väntan. Jag har inte tävlat sedan September 2013, det ska bli så otroligt roligt att få dra igång igen. Att inte ha någon inomhus säsong är både bra och dåligt. Tråkiga är att jag inte får tävla lika mycket som andra. Man när jag får börja tävla så är man mer laddad än någonsin! Det är en grym känsla!

Du kliver verkligen direkt in i hetluften, första tävlingen blir en Diamond League tävling. Hur har tankarna gått där, har det funnits planer på att smygstarta med en mindre tävling?

– Ja det blev så i år. Full fart från start! Vi hade tankar att starta med en liten mindre tävling man vi han inte klämma in de i schemat. Jag kom precis hem ifrån mitt sista läger i söndags! Men känner mig redo för en hård start.

Har du några specifika mål uppsatta för säsongen 2014?

– Vi har satt lite olika mål för denna säsong, men vi har fokuserat på att komma med till alla Diamond League deltävlingarna. Sedan vill jag höja min lägsta nivå. Men huvudmålet ligger givetvis på EM i Zürich!

När säsongen 2013 summerades, hade du vunnit din första Diamond League tävling, kastat stabilare än någon sin och slutat på en 10e plats på världsårsbästa listan. Känner du att det har påverkat dig eller ändrat ditt sätt att se på saker? Ser du dig som en av de riktigt stora nu?

– Jag hade en fantastiskt bra säsong 2013! Alla dom känslorna jag fick när jag presterade bra, ska jag ta med mig in i säsongen 2014. Jag tycker inte att jag har förändrats på något sätt, mer än att jag riktigt tror på mig själv och min satsning mot världstoppen.

Hur långt tror du att vi kommer få se Kim Amb kasta säsongen 2014?

– Svårt att säga hur långt de kan bli i år, men när säsongen tar slut i september 2014 hoppas jag på att jag har ett nytt personbästa!

Tack Kim, lycka till med säsongsdebuten i Shanghai!

Diamond League tävlingarna från Shanghai sänds direkt på TV12 mellan kl 14-16 svensk tid.