Svåra förhållanden i Eugene

Svåra förhållanden i Eugene

Det blev aldrig den supertävling som vi på förhand hade hoppats på i Eugene. När tävlingen summerades var det endast 3 kast i tävlingen som mätte längre än 80m och Kim fick det aldrig riktigt att stämma. 77,36m i första kastet gav honom ledningen efter en omgång, men sedan blev det inget mer godkänt kast för Kim. 5 raka kryss gjorde att han tappade placeringar och landade slutligen på en 6e plats.

Sent i natt svensktid fick redaktionen en kommentar från Eugene via sms:

Det var tuffa förhållande idag, riktigt mycket motvind. Men det var varmt och skönt i luften. Största problemet var att de precis hade lagt nya banor, så alla gled med foten när de skulle stämma. Jag hade mycket problem med tekniken och fick det inte alls att stämma. Nu åker jag hem till Sverige och får träna lite till innan det är dags för nästa tävling i Oslo.

Nästa tävling tävling, Oslos Diamond League tävling, går av stapeln den 11 juni.