Inför Karlstad GP

Inför Karlstad GP

Kim & Gabbe på väg till dagens presskonferens i Karlstad

Kim har rest till Karlstad för att imorgon delta i Karlstad GP. Kim vars båda föräldrar kommer från Värmland, ser fram mot tävlingen lite extra:
– För mig är det alltid kul att komma till Karlstad, det innebär att hela släkten kommer och kollar när jag kastar.

Det har gått tre dagar sedan senaste tävlingen, Diamond League i Monaco. Då var Kim besviken kastningen, trots att han återigen kastade över 80m och blev femma. I Karlstad ställs Kim mot bla. Gabriel Wallin, som även han presterat väldigt bra den här sommaren. “Gabbe” har ett färskt personbästa på 83,23m och är precis som Kim uttagen till VM i Moskva. Utöver Kim och “Gabbe” finns det fyra andra kastare med årsbästan på över 80m, så det är verkligen upplagt för en högklassig tävling på Tingvalla IP imorgon.

Kim och “Gabbe” fick åka båt till dagens presskonferens (därav de coola flytvästarna på bilden) och över telefon säger Kim:
– Jag känner mig riktigt taggad! Det var ett tag sen jag tävlade i Karlstad, så det ska bli kul att komma tillbaka. Det ska även bli kul att få tampas lite med “Gabbe”, man får alltid en liten extra kick när han är med. Jag hoppas på bra förutsättningar och att tekniken sitter, för då tror jag att det kan bli en riktigt bra tävling! 

Morgondagens tävling sänds i TV4 sport med start kl 19 och spjuttävlingen börjar kl 20.