Dags för SM

Dags för SM
Kim med lillasyster Emilia inför SM

Kim med lillasyster Emilia inför SM

Efter några tuffa veckor, med axelproblem, är det nu dags för SM. Kim har rest upp till Umeå med goda förhoppningar om att försvara sitt SM guld.

– Ja, jag har haft några struliga veckor där min kastaxel har ömmat lite. Så jag har legat lågt och fokuserat på att bli bra i axeln igen. Det sk bli superkul med SM och jag hoppas på att kunna försvara guldet.

Efter SM är det inte så långt kvar till EM som hela tiden varit säsongens största mål. Något han själv även påpekar.

– SM i all ära, det ska som sagt bli superkul. Men EM är och har hela säsongen varit det största målet. Därför kommer SM väldigt lägligt efter några veckor med strul, för att se vart jag ligger formmässigt inför EM. Efter SM är det inte långt kvar, så nu måste de sista detaljerna sitta på plats. Jag hoppas att alla som befinner sig i eller runt Umeå kommer och kollar idag.

SM avgörs som sagt i Umeå och för den som inte befinner sig på plats, så sänder SVT play med start kl 12:00 idag. Spjutfinalen börjar kl 13:50.