Inför EM-kvalet

Inför EM-kvalet

EMKl 18:45 idag påbörjas den andra kvalgruppen i herrarnas spjuttävling på EM i Zürich. Direktkvalgränsen är satt till 81m, ett resultat som inte ska vara en omöjlighet för Kim att klara. Men hur är det egentligen med Kims form och vad var det som händer på SM i Umeå? Redaktionen tog sig en pratstund med Kim för att se hur laddad han är för kvalet.

Vad var det som hände på SM?
Ja du, det blev lite pannkaka av allt. Tekniken fungerade inte alls, så jag fick inte alls iväg spjut som jag ska. Därav gick det som det gick.

Du har haft problem med din kastaxel, var det den som spökade?
Ja, lite så är det. Axeln har ömmat en del på sistone, vilket gjort att jag inte har kunnat köra den teknikträningen som jag behöver. Vilket i sin tur ledde till att tekniken och tajming blev helt fel.

Vad har du för förväntningar på EM?
Hade du frågat mig i början på säsongen hade jag siktat väldigt högt. Nu har jag haft lite strul, men axeln är bra och jag har kunnat slipa på tekniken. Jag vet att trycket finns där, för formen är det inget fel på. Får jag jag bara till det tekniska så är första steget att nå finalen. Når jag finalen så vill jag göra säsongen bästa tävling och gör jag det så kan det räcka långt.
Det ska bli väldigt kul med EM, jag är laddad och älskar att tävla på den här nivån!

Kvaltävlingen för Kim börjar som sagt kl 18:45, den andra svenske deltagaren Gabriel Wallin kastar i den första gruppen som börjar kl 17:30. Tävlingarna sänds i TV4 eller på TV4play.