Finnkampen

Finnkampen

FinnkampenKim har rest till Helsingfors för att tävla i årets upplaga av Finnkampen. Efter en säsong som gått upp och ner, fick redaktionen sig en kort pratstund med Kim under morgonen.

Hej Kim! Hur är läget?
– Det är bra, tack! Solen skiner i Helsingfors och jag är laddad!

Efter EM ställde du in några tävlingar, är du redo för att tävla nu?
– Ja, det stämmer. Jag bestämde mig för att ställa in bla. DN Galan. Jag tänkte först ställa in hela säsongen. Men efter lite vila och några bra träningpass, så kände jag att jag ville försöka avsluta säsongen med att göra något bra.

Så träningen har gått bra, känns kroppen 100% nu också?
– 100% skulle jag väl inte säga att den är. Men axeln som jag haft problem med, känns bra och jag har haft en skön känsla på träningarna på sistone.

Vad kan vi som kollar förvänta oss av dagens tävling?
– Det är svårt att säga. Träningen har som sagt känts bra, jag har hittat lite av min gamla feeling i kastningen. Man samtidigt har jag inte kastat med full ansats och fart på ett tag. Men jag hoppas att kunna bidra till laget och åtminstone slå en finne. Finnarna kommer ju med ett väldigt starkt lag, som vanligt när det gäller spjut.

Har du något mer du vill säga till dina fans?
– Ja, jag skulle vilja tacka för allt stöd jag har fått! Även fast jag har haft en lite sämre period och inte velat uppdatera hemsidan och försökt hålla mig borta från sociala medier, så har jag haft världens bästa fans som har givit mig stöd! Tack! Nu ska jag iväg och spöa några finnar på deras hemmaplan!

Finnkampen sänds på SVT med start kl 12:30 svensk tid. Spjutkastningen startar kl 15:05 svensk tid.